NdP RibaViva! 2018: Celebrem la diferència


Sota el motto “Celebrem la diferència” la segona edició del RibaViva repetirà ubicació a l’Hort de Manus, casa rural pertanyent al poble de L’Alcúdia, situada ben a prop del casc urbà i de l'estació de la línia sud de Metrovalencia (línia 7). A llarg termini, el desig dels organitzadors és convertir el RibaViva en un festival itinerant que tinga seu canviant en diferents localitats de les dues Riberes del Xúquer. De moment però, ens trobem en fase de consolidació i gaudim de total complicitat amb les àrees de Cultura, Festa i Joventut de l’Ajuntament de L’Álcúdia, és per tot això que repetim seu a la mateixa localitat. Com anteriorment, proposem una jornada festiva i lúdica i posarem de nou l’esforç i els mitjans perquè es desenvolupe en un ambient agradable, relaxat i inclusiu.

L’objectiu és consolidar un acte vertebrador a nivell comarcal i convidar a gaudir de l’espai a l’aire lliure, la música en directe, de productes gastronòmics i begudes artesanals i de diverses activitats complementaries, tot emmarcat des d’una perspectiva alternativa a la massificació, tant pel que fa al consum material com el cultural. La confecció del cartell l’entenem sota criteris de qualitat però allunyada del que representa una crida a través de grans noms, opció que per les característiques dels espais elegits i la nostra pròpia capacitat organitzativa  hem descartat des d’un principi. Donat que la diada és una proposta d’aproximació entre gastronomia i cultura, amb el dia dividit en quatre actes: esmorzar, vermut, dinar i acte final, donem importància al tipus d’alimentació que oferim (vegetariana) així com al reciclatge i qualitat dels envasos de consum.

Enguany tenim ja la jornada planejada, amb la presència dels grups, Valencia Hot Quartet, amb un repertori al més pur estil dixieland i New Orleans, Sopas del Mundo, (de Madrid però liderats pel valencià d’adopció Antonio J. Iglesias – Dwomo, Sputnik, Duo Caifas, Toreros Muertos ) Júlia, duet femeni de pop electrònic resident a Alcoi, Graham Bell Tornado, artista transgènere anglès i resident a Xàtiva. i Las Víctimas Civiles, entre Alcoi i València i encapçalats pel showman Hector Arnau. Les activitats complementàries ofeririran un taller de macramé a càrrec de Nerea, un segon obert a càrrec de Lorena Comin. A banda comptarem amb ambientació visual i musical entre els assistents des de l’obertura de portes a les 9.30.